Český prezident Zeman si zranil koleno

NETKY.SK • 30 Október 2013, 10:57 • 2 min
Český prezident Zeman si zranil koleno

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman navštívil dnes ráno so zranením kolena Fakultnú nemocnicu v Prahe-Motole. V starostlivosti lekárov bol asi dve hodiny a potom odcestoval do letného prezidentského sídla na zámku v Lánoch.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera iDNES.cz to oznámila jeho hovorkyňa Hana Burianová a jeho pobyt v nemocnici potvrdila tiež hovorkyňa motolskej nemocnice Pavlína Danková. Riaditeľ Fakultnej nemocnice Motol, Miloslav Ludvík, povedal, že "išlo o drobné poranenie dolnej končatiny, ktoré bolo ošetrené v súlade s bežnými postupmi." Danková, citovaná webovým vydaním denníka Mladá fronta DNES, dodala, že Zeman "má meniskus a zrejme zle došliapol."

Ako k tomu došlo, nechcela ani jedna z hovorkýň povedať. "Popoludní sa má zísť lekárske konzílium, potom budeme mať ďalšie podrobnosti," uviedla na otázku iDNES.cz hovorkyňa prezidenta. Zemana do nemocnice dopravila jeho ochranka.

O zdravotný stav prezidentov sa tradične stará lekárske konzílium. Konzílium pod vedením ministra zdravotníctva Martina Holcáta sa už zaoberalo problémami prezidenta s opakovane operovaným palcom na nohe, ktorými Zeman zdôvodňoval svoje problémy so stabilitou. 

Prezident má cukrovku, vlani v lete absolvoval operáciu sivého očného zákalu, ešte predtým vo februári operáciu šľachy v palci ľavej nohy a tento rok zubnú operáciu, dodala Mladá fronta on-line.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies