Český prezident Zeman poveril Sobotku rokovaniami o vytvorení budúcej vlády

NETKY.SK • 21 November 2013, 18:39 • 2 min
Český prezident Zeman poveril Sobotku rokovaniami o vytvorení budúcej vlády

PRAHA - Predsedu Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD) Bohuslava Sobotku poveril dnes prezident ČR Miloš Zeman rokovaniami o vytvorení budúcej vlády. Stalo sa tak v súlade s očakávaniami na druhej povolebnej schôdzke oboch predstaviteľov v priebehu ôsmich dní, ktorá sa konala na zámku v Lánoch.

slovakia

left justify in out

Ako informoval v priamom prenose spravodajskej televízie ČT24 líder českej sociálnej demokracie, predmetom dnešných rozhovorov nebol termín vymenovania budúceho premiéra. S prezidentom sa však dohodli na tom, že sa budú stretávať s týždňovou periodicitou, aby prerokovali aktuálny stav povolebných rokovaní. O ich doterajšom priebehu Sobotka informoval hlavu štátu dnes. Za dôležité označil predseda ČSSD sobotňajšie rokovania s predstaviteľmi hnutia ANO. "Bol by som rád, keby sme nehovorili iba o daniach," vyhlásil.

Sobotka ďalej potvrdil, že v nasledujúcich dňoch budú prebiehať už trojstranné rokovania potenciálnych koaličných partnerov. Podľa jeho slov sa na prijatí u prezidenta hovorilo aj o cirkevných reštitúciách. Bohuslav Sobotka vyjadril presvedčenie, že k predloženiu návrhu zloženia budúcej vlády ČR môže dôjsť do konca kalendárneho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies