Český prezident podporí Tymošenkovú - nepríde na summit na Ukrajine

NETKY.SK • 30 Apríl 2012, 07:15 • 2 min
Český prezident podporí Tymošenkovú - nepríde na summit na Ukrajine

eský prezident podporí Tymošenkovú - nepríde na summit na Ukrajine - Politika Český prezident Václav Klaus sa rozhodol pripojiť k prezidentom Nemecka a Rakúska a bojkotovať nadchádzajúci summit stredoeurópskych prezidentov na Ukrajine, aby tak podporil vä

slovakia

left justify in out

img

Český prezident Václav Klaus sa rozhodol pripojiť k prezidentom Nemecka a Rakúska a bojkotovať nadchádzajúci summit stredoeurópskych prezidentov na Ukrajine, aby tak podporil väznenú bývalú premiérku Juliu Tymošenkovú. 
      Informoval dnes o tom spravodajský server Novinky.cz s tým, že Klaus možno nepôjde ani na futbalové Euro, ktoré sa uskutoční v Poľsku a na Ukrajine v dňoch 8. júna až 1. júla.
      Tymošenková si vo väzení odpykáva sedemročný trest odňatia slobody za údajné zneužitie právomocí pri výkone funkcie. Západ označil jej rozsudok za politicky motivovaný.
      V uplynulých dňoch sa objavili správy, že bola vo väzení zbitá. Navyše drží protestnú hladovku a jej dcéra i manžel prejavili obavy o jej zdravotný stav.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona