Český prezident Zeman označil Kotlebovu stranu za fašistickú

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 14:00 • 2 min
Český prezident Zeman označil Kotlebovu stranu za fašistickú

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman označil dnes Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensko (ĽSNS) za fašistickú.

slovakia

left justify in out

Slovenské médiá podľa neho prispeli k rastu jej popularity. Povedal to pri návšteve Karlovarského kraja, píše spravodajský server iDNES.cz.

 

Zeman okomentoval výsledok sobotňajších parlamentných volieb na Slovenskú počas stretnutia so zástupcami Karlovarského kraja.

 

"Ja som zablahoželal Robovi Ficovi k volebnému víťazstvu, k tým 28,5 percentám. Bez toho, aby som zasahoval do slovenských vnútorných záležitostí, prekvapil ma nástup asi ôsmich percent strany, ktorú pokladám za fašistickú. Predpokladám, že pán Kotleba na mňa podá trestné oznámenie, čo bude jedno z mnohých trestných oznámení, ktorým čelím," uviedol Zeman.

 

Kotlebovcov Zeman, ako povedal, považuje za nástupcu Hlinkovej ľudovej strany. Dodal, že "u nás, vďaka bohu, žiadna neexistuje v takom rozsahu".

 

"Povedal som, že slovenské médiá svojou kampaňou proti Robertovi Ficovi prispeli k rastu tejto Kotlebovej fašistickej strany," doplnil podľa iDNES.cz Zeman, ktorý je známy výpadmi proti českému premiérovi Bohuslavovi Sobotkovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona