Český prezident odvolal ministra priemyslu Mládka

NETKY.SK • 28 Február 2017, 16:19 • 2 min
Český prezident odvolal ministra priemyslu Mládka

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman odvolal z funkcie ministra priemyslu a obchodu Jana Mládka. Zároveň riadením úradu od 1. marca poveril predsedu vlády Bohuslava Sobotku. Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval hovorca prezidenta Jiří Ovčáček.

slovakia

left justify in out

O odvolanie Mládka požiadal Zemana minulý týždeň Sobotka, ktorý za hlavný dôvod personálnej výmeny označil Mládkov postup v otázke cien mobilných dát. Sobotka plánuje rezort priemyslu a obchodu riadiť iba dočasne a nového ministra chce prezidentovi navrhnúť po zjazde sociálnej demokracie. Ten sa začne 10. marca.

 

Zatiaľ nie je jasné, kto by novým ministrom mal byť. Špekuluje sa o štátnom tajomníkovi pre európske záležitosti Tomášovi Prouzovi, niekdajšom sociálnodemokratickom ministrovi priemyslu Milanovi Urbanovi alebo o Mládkovom námestníkovi Jiřím Havlíčkovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona