Český prezident Miloš Zeman je za povinnú volebnú účasť

NETKY.SK • 14 September 2016, 21:45 • 2 min
Český prezident Miloš Zeman je za povinnú volebnú účasť

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman je za povinnú volebnú účasť.

slovakia

left justify in out

"Ak majú občania právo, majú mať aj povinnosti," povedal dnes Zeman v rozhovore pre Českú televíziu pred jesennými krajskými voľbami.

 

Argumentuje tým, že volebná účasť je povinná aj v iných krajinách ako Belgicko, Luxembursko či Austrália. Zeman pritom predpokladá, že voľby vládou neotrasú, informuje webový spravodajský portál iDNES.cz.

 

"Verím, že koalícia dovládne do volieb do Snemovne," povedal. Riadne voľby do Snemovne sa uskutočnia na budúci rok na jeseň. Vnútrokoaličné roztržky sú v každej koalícii, dodal. Hnutie ANO pritom označil za "opozíciu v koalícii". Zeman však podľa vlastných slov verejne nepodporí žiadnu stranu.

 

Za hlavnú tému krajských volieb označil prezident "dopravnú infraštruktúru", pretože na mnohých miestach ľudí trápi, že sa cesty a diaľnice nestavajú, ale iba opravujú. Až ďaleko za touto témou to bude téma zdravotníctva, školstva a sociálnych služieb, predpokladá prezident ČR.

 

Jesenné krajské voľby budú generálkou na voľby do Snemovne v nastávajúcom roku. Najviac stratiť v krajoch môže strana ČSSD, ktorá obhajuje miesta 11 z 13 hejtmanov. Jej situáciu komplikuje aj to, že v krajských voľbách pribudol nový ambiciózny súper - koaličný partner, hnutie ANO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona