Český prezident Miloš Zeman je po úraze na invalidnom vozíku

NETKY.SK • 4 November 2013, 09:38 • 2 min
Český prezident Miloš Zeman je po úraze na invalidnom vozíku

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman nesmie po nedávnom zranení kolena stúpať na nohu a musí sa zmieriť s tým, že zostane niekoľko týždňov na invalidnom vozíku. S barlami sa môže pohybovať iba výnimočne, informoval v nedeľu šéf lekárskeho konzília hlavy štátu, minister zdravotníctva Martin Holcát.

slovakia

left justify in out

Povedal, že sa o prezidenta starajú sestry boromejky, ktoré v minulosti poslúžili aj prezidentovi Václavovi Havlovi. Minister, ktorého citoval server Novinky.cz, poprel fámy, podľa ktorých bol Zeman pod vplyvom alkoholu, keď padol, alebo sú jeho problémy vážnejšie, dostal porážku. Za nezmysel minister označil aj to, že si prezident zranil pri páde tvár.

Holcát povedal, že Zeman v noci na stredu doma spadol a zranil si koleno, v ktorom sa objavila krv. Noc zo štvrtka na piatok strávil v nemocnici. Teraz má na nohe ortézu, dostáva však lieky na riedenie krvi, pretože je tu riziko vzniku trombózy. 

V dôsledku úrazu zrušil český prezident všetky cesty, na rokovaní Európskeho parlamentu v Štrasburgu ho 19. novembra zastúpi premiér v demisii Jiří Rusnok.

Rekonvalescenciu prezidenta môže ovplyvniť podľa lekárov aj to, že fajčí a má cukrovku, napísali Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies