Český premiér Sobotka obhájil funkciu predsedu ČSSD už štvrtý raz po sebe

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 15:17 • 2 min
Český premiér Sobotka obhájil funkciu predsedu ČSSD už štvrtý raz po sebe

PRAHA - Za predsedu Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD) zvolili dnes delegáti celoštátneho zjazdu opätovne premiéra Bohuslava Sobotku, ktorý nemal protikandidáta.

slovakia

left justify in out

Podľa servera Novinky.cz mu dalo svoj hlas 460 zo 681 prítomných delegátov, čo predstavuje 57 percent. Proti nemu hlasovalo 201 delegátov zjazdu, ktorý sa dnes zišiel v Brne.

"Je to pre mňa veľmi silný okamih, pretože som bol zvolený po štvrtý raz do vedenia sociálnych demokratov. Toto sa podarilo iba jedinému predsedovi a to bol Miloš Zeman," vyhlásil po zverejnení výsledkov Sobotka.

Zdôraznil, že je optimista, pretože nadchádzajúce voľby budú ťažké. "... toto nebudú voľby, aké sme tu zažili. Budú o charakteru našej krajiny," zdôraznil Sobotka v prejave, ktorý delegáti odmenili potleskom postojačky.

Zjazd ČSSD potrvá do soboty. Denník Právo predpovedal, že najväčšia bitka sa strhne o funkciu prvého podpredsedu, na ktorú kandidujú minister vnútra Milan Chovanec a šéf ústavnoprávneho výboru Jeroným Tejc.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies