Český premiér oznámi meno ministra financií, favoritom Fischer

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 09:18 • 2 min
Český premiér oznámi meno ministra financií, favoritom Fischer

PRAHA - Dezignovaný český premiér Jiří Rusnok v pondelok predstaví meno nového ministra financií, nástupcu Miroslava Kalouska, ktorý bol súčasťou končiacej vlády rezignovaného premiéra Petra Nečasa.

slovakia

left justify in out

Novým šéfom rezortu financií by sa mal stať expremiér a neúspešný kandidát na českého prezidenta Jiří Fischer. V pondelok by mal o veci rokovať priamo s Rusnokom. Fischer v januári prekvapujúco nepostúpil z prvého kola prezidentských volieb a prezidentom sa nakoniec stal Miloš Zeman. Ten by mal novú, úradnícku vládu vymenovať budúci týždeň. Rusnok následne bude mať 30 dní na požiadanie o dôveru parlamentu.

Zeman sa pre dvoma týždňami rozhodol vymenovať za nového premiéra exministra financií a svojho súčasného poradcu Jiřího Rusnoka. Odmietol tak návrh vládnej ODS, ktorá po rezignácii premiéra Nečas navrhla do funkcie Miroslavu Němcovú. Nepozdával sa mu ani návrh opozície, ktorá žiadala predčasné voľby. Podľa Zemana je vláda odborníkov garanciou, aby sa škandály okolo šéfky kancelárie bývalého premiéra Petra Nečasa vyšetrili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies