Český podnikateľ Krejčíř, ktorý si odpykáva trest za pokus o vraždu, sa pokúsil o útek z väzenia

NETKY.SK • 20 Júl 2017, 09:26 • 2 min
Český podnikateľ Krejčíř, ktorý si odpykáva trest za pokus o vraždu, sa pokúsil o útek z väzenia

PRAHA - Český podnikateľ Radovan Krejčíř, ktorý si za pokus o vraždu, únos a obchod s drogami odpykáva vo väzení v Juhoafrickej republike (JAR) trest odňatia slobody vo výške 35 rokov, sa znova pokúsil o útek.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes spravodajský server Novinky.cz s tým, že na tomto pláne zrejme spolupracovali aj tamojšie bezpečnostné zložky. Dozorcovia totiž v Krejčířovej cele našli policajné vybavenie. Juhoafrické úrady preto pristúpili k preventívnemu opatreniu a českého mafiána presunuli do väznice s najprísnejším strážením, uviedol server Times Live.

 

Krejčíř sa pokúsil o útek ešte v júni, juhoafrické médiá o tom ale informovali až dnes, uviedli Novinky.cz. Čech, ktorý v roku 2005 utiekol pred policajným vyšetrovaním z vlasti, je v súčasnosti vo väzení v meste Kokstad. Medzičasom podal sťažnosť na súd pre neľudské podmienky, ktorým je tam údajne vystavený.

 

Krejčíř čelí v JAR obvineniu v šiestich ďalších kauzách. Právoplatne odsúdený už bol tiež v Česku, dodal server Novinky.cz. Za podvody s akciami Teplárne Otrokovice, vytunelovanie firmy Technology Leasing a daňový únik firmy M5 dostal v neprítomnosti desať a pol roka väzenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies