Češky oslavujú ďalší triumf v Pohári federácii: Je to úžásné a neuveriteľné, vyhlásila hrdinka víkendového duelu

NETKY.SK • 12 November 2018, 11:52 • 2 min
Češky oslavujú ďalší triumf v Pohári federácii: Je to úžásné a neuveriteľné, vyhlásila hrdinka víkendového duelu

PRAHA - Ani výber USA nedokázal zdolať tenistky Česka na ich pôde v Prahe vo víkendovom finále Poháre federácie 2018. Domáce reprezentantky tak dokázali nadviazať na triumfy z rokov 2011, 2012 a 2014 - 2016. Vo finálovom stretnutí nenašli premožiteľky ani v jednom zo šiestich prípadov za uplynulých osem rokov. Z pražskej O2 Areny sa stala nedobytná pevnosť a česká nadvláda môže naďalej pokračovať. V českej metropole majú za sebou štvrté úspešné finále.

slovakia

left justify in out

Ústrednou hrdinkou víkendového duelu bola stále iba 22-ročná Češka Kateřina Siniaková. Aktuálna svetová deblová jednotka a 31. hráčka singlového rebríčka vybojovala pre svoj tím dva body a najväčšou mierou sa zaslúžila o celkový triumf (3:0). Siniaková sa predstavila premiérovo pred vlastným publikom v Pohári federácie. Dvadsaťdvaročná Siniaková zdolala v sobotu Alison Riskeovú a v úvodnej nedeľňajšej štvorhre potvrdila český triumf ziskom tretieho bodu po 3 hodinách a 45 minútach, keď jej súperka Sofia Keninová nevyužila v treťom sete pri svojom podaní dva mečbaly a nezdramatizovala duel.

 

"Je to úžasné, neuveriteľné," povedala dojatá Siniaková po zisku svojej premiérovej trofeje v Pohári federácie. "Neviem si predstaviť lepší koniec sezóny. Obe sme predvádzali skvelý tenis. Bolo to náročné, pretože som hrala dobre a stále sa mi nedarilo otočiť priebeh. Nakoniec sa mi to podarilo a znamená to pre mňa veľmi veľa."

Jej súperka Sofia Keninová si nedopriala darček k štvrtkovým 20. narodeninám, no aj napriek neúspechu môže byť so svojimi výkonmi v českej metropole spokojná. Cez víkend absolvovala dva náročné duely, v ktorých ukázala nezlomného ducha a veľký potenciál do budúcna. "Vždy to bolo vo mne," konštatovala Keninová po stretnutí a dodala: "Kapitánka Kathy vie, že bojujem až do konca. Nehľadím nikdy na to, ako dlho zápas trvá, dám do toho všetko až do poslednej loptičky."

Koncoročná deblová svetová jednotka Siniaková dokázala aj podľa vlastných slov napraviť zlyhanie, keď vlani v rozhodujúcej štvorhre semifinálového stretnutia na pôde USA nedokázala získať po boku Kristýny Plíškovej vytúžený tretí bod. Tentokrát sa dokázala vyrovnať s náročnou situáciou, keď dokonca čelila dvom mečbalom pri podaní súperky. "Podceňuje sa a dáva súperkám príliš veľa zásluh," vyjadril sa český kapitán Petr Pála k momentom, kedy sa jeho zverenke v stretnutí nedarilo. "Treba oceniť kvalitu oponentky, ale nemôžete si povedať, že je lepšia, ak to nie je pravda."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies