Český olympijský výbor vystrašil podozrivý balíček, boli v ňom suveníry

NETKY.SK • 6 Február 2014, 13:00 • 2 min
Český olympijský výbor vystrašil podozrivý balíček, boli v ňom suveníry

PRAHA - Deň pred oficiálnym začiatkom zimných olympijských hier v ruskom Soči zasahovala v pražskej kancelárii Českého olympijského výboru polícia. Jednej zo zamestnankýň sa zdal podozrivý doručený balíček. Polícia počas asi hodinového zásahu evakuovala päť ľudí a uzavrela okolie.

slovakia

left justify in out

Pražská polícia prijala hlásenie o podozrivej zásielke po 9.00 h. Na miesto vyrazili okrem pyrotechnikov aj kriminalisti, zdravotníci a hasiči. Odborníci po preskúmaní balíčka zistili, že ukrýva propagačné predmety. Koncom januára dostal Český olympijský výbor (ČOV) e-mail s teroristickou vyhrážkou. Podľa hovorcu ČOV Alexandra Klimenta išlo o rovnakú správu, akú dostali aj olympijské výbory ďalších európskych krajín.

Generálny sekretár ČOV Petr Graclík už skôr uisťoval, že bezpečnostné opatrenia v ruskom Soči budú dôkladné a "usporiadatelia nepodcenia ani najmenší detail". ČOV a ministerstvo zahraničných vecí odporúčajú návštevníkom zimných olympijských hier dodržiavať nevyhnutné opatrenia počas pobytu v Rusku. Podľa ich slov je potrebné pri sebe neustále nosiť cestovný pas, zaobstarať si jeho kópiu, uložiť si telefónne čísla konzulátu v Soči i veľvyslanectva v Moskve.

USA varovali letiská a letecké spoločnosti, že počas letov na olympijské hry by tuby na zubnú pastu mohli obsahovať látky na výrobu bomby priamo na palube lietadla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona