Český minister vnútra poprel informácie, že Salman Abedi bol aj v Prahe

NETKY.SK • 25 Máj 2017, 18:53 • 2 min
Český minister vnútra poprel informácie, že Salman Abedi bol aj v Prahe

PRAHA - Český minister vnútra Milan Chovanec dnes uviedol, že jeho rezort od zahraničných partnerov pozná trasu údajného samovražedného atentátnika Salmana Abediho, ktorú médiá spomínajú v súvislosti s pondelňajším samovražedným útokom v Manchestri.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Môžem potvrdiť, že informácia, že by táto osoba letela cez Prahu, nie je pravdivá. Apelujem na všetkých novinárov, aby zverejňovali len odzdrojované informácie a nepodieľali sa špekuláciami na vytváraní paniky," napísal Chovanec dnes na Twitteri.

 

Nemecký denník Der Tagesspiegel v stredu informoval, že Abedi pred odletom do Manchestru pricestoval do Nemecka z Líbye, pričom sa zastavil v Prahe.

 

Salman Abedi, ako potvrdila polícia v nemeckom Düsseldorfe, štyri dni pred teroristickým útokom v Manchestri využil letisko v hlavnom meste spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko iba na tranzit a prestup na linku do Manchestra. V Düsseldorfe sa zdržiaval len krátky čas v tranzitnej zóne, uviedol na svojej stránke týždenník Die Zeit.

 

Druhý program nemeckej verejnoprávnej televízie ZDF získal informáciu, podľa ktorej Abedi pricestoval do Düsseldorfu z Turecka, a nie, ako uviedol v stredu Der Tagesspiegel, z Prahy.

 

Podľa poznatkov tajných služieb sa predpokladaný atentátnik zdržiaval pravdepodobne aj v občianskou vojnou zmietanej Sýrii, v ktorej sú aktívni džihádisti z tzv. Islamského štátu.

 

Pondelkový bombový útok v Manchestri si vyžiadal 22 mŕtvych a desiatky zranených, pričom stav viacerých z nich je kritický.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona