Český minister vnútra odkázal Nemecku, nech sa nevyhráža, problém je jeho prístup

NETKY.SK • 15 September 2015, 14:26 • 2 min
Český minister vnútra odkázal Nemecku, nech sa nevyhráža, problém je jeho prístup

PRAHA - Český minister vnútra Milan Chovanec (ČSSD) dnes kritizoval vyjadrenie nemeckého kolegu Thomasa de Maiziere, že by Európska únia mala obmedziť vyplácanie financií zo štrukturálnych eurofondov krajinám, ktoré odmietajú súhlasiť s pevnými kvótami pre prijatie utečencov.

slovakia

left justify in out

Chovanec odkázal Berlínu, aby prestal ukazovať svaly, pretože najväčším problémom je podľa neho nekonzistentný postup nemeckých úradov. "Aktuálne najväčším problémom riešenia migrácie je nekonzistentná politika Nemecka. Ani ukazovanie svalov susedom cez hranice to nezakryje!" citoval jeho vyjadrenie na Twitteri server Novinky.cz.

 

Poukázal na to, že Nemecko najskôr vyjadrilo ochotu prijať všetkých sýrskych utečencov a následne čiastočne uzavrelo svoje hranice, pretože situáciu nezvládlo. Údajným autorom návrhu na to, aby krajiny odmietajúce povinné kvóty dostávali menej peňazí z eurofondov mal byť predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker. Hovorca EK Margaritis Schinas to však poprel. Novinárom dnes povedal, že EK o takomto kroku nič nevie. "Komisia o niečom takom ani netuší," citoval ho Český rozhlas.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies