Český minister: V súvislosti s útokom v Nice zvýšime bezpečnostné opatrenia

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 13:17 • 2 min
Český minister: V súvislosti s útokom v Nice zvýšime bezpečnostné opatrenia

PRAHA - Česká polícia v reakcii na štvrtkový útok vo francúzskom meste Nice, pri ktorom zahynulo 84 ľudí, zvýšila bezpečnostné opatrenia pri vytipovaných objektov a na miestach, kde sa usporadúvajú športové a kultúrne podujatia a možno tam predpokladať zvýšený počet osôb. Podľa spravodajského servera Novinky.cz to dnes povedal český minister vnútra Milan Chovanec (ČSSD).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Dnes v dopoludňajších hodinách sa tiež na pokyn premiéra zíde spravodajská skupina, ktorá dostupné informácie vyhodnotí. Zatiaľ však nič nenasvedčuje tomu, že by páchateľ útokov mal akékoľvek väzby na ČR," uviedol Chovanec. Zároveň dodal, že policajné prezídium rozhodlo o "zvýšenom výkone služby pri vytipovaných objektoch". Policajti sa zamerajú aj na miesta, kde sa konajú športové a kultúrne podujatia, kde sa dá predpokladať väčšie množstvo osôb. K podobným opatreniam polícia pristupovala aj v minulosti pri teroristických útokoch v Európe.

 

"Bezpečnostné služby aj Polícia ČR sú v kontakte s partnermi vo Francúzsku. Polícia ČR na komunikáciu využíva Národný kontaktný bod pre terorizmus," pripomenul minister.

 

Útočník narazil na rušnej promenáde v Nice do davu nákladným autom vo chvíli, keď ľudia čakali na ohňostroj pri príležitosti osláv Dňa pádu Bastily. Masaker neprežilo minimálne 84 ľudí.

12 luk dem

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies