Český minister kultúry nečakane odvolal riaditeľa Národného divaldla

NETKY.SK • 1 August 2013, 11:27 • 2 min
Český minister kultúry nečakane odvolal riaditeľa Národného divaldla

PRAHA - Minister kultúry Jiří Balvín nečakane odvolal riaditeľa Národného divadla Jana Buriana, ktorý sa mal dnes ujať funkcie. Oznámil to Český rozhlas, ktorému to potvrdil samotný Burian.

slovakia

left justify in out

Minister novej vlády Jiřího Rusnoka informoval Buriana o jeho odvolaní dnes dopoludnia. Odborníci z prostredia divadla označili rozhodnutie ministra za prekvapujúce a vyjadrili pochybnosti o oprávnenosti tohto kroku. 

Bývalý riaditeľ Divadla J. K. Tyla v Plzni zvíťazil pred pol rokom v riadnom konkurze na post šéfa Národného divadla. Odborná komisia ho začiatkom roku odporučila ako jediného kandidáta vtedajšej šéfke rezortu kultúry Alene Hanákovej. Odvtedy sa Burian zoznamoval s fungovaním prvej českej divadelnej scény a vypracoval koncepciu jej ďalšej činnosti.

Od vlaňajšej jesene viedol Národné divadlo Václav Pelouch, ktorý bol vymenovaný na prechodnú dobu po náhlom odvolaní kritizovaného riaditeľa Ondřeja Černého. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies