Český minister financií Fischer chce odvolať námestníka Tomana, za falošný diplom

NETKY.SK • 12 September 2013, 07:12 • 2 min
Český minister financií Fischer chce odvolať námestníka Tomana, za falošný diplom

PRAHA - Český minister financií v demisii Jan Fischer sa rozhodol pre odvolanie svojho námestníka Lubomíra Tomana, ktorý predložil falošný vysokoškolský diplom z Ekonomickej univerzity v Bratislave. Informoval o tom internetový server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Dekan Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave Ľuboslav Szabo v reakcii na otázku českého rezortu financií poprel, že by Toman patril medzi absolventov univerzity.

"Pretože námestník Toman prehlásenie Ekonomickej univerzity v Bratislave doteraz nevyvrátil ani neuviedol na pravú mieru, rozhodol som sa ho odvolať, pretože jeho zotrvanie vo funkcii by v tejto situácii bolo pre mňa morálne a osobne nezlučiteľné," cituje server tlačovú správu Jana Fischera. Odvolanie však nie je definitívne. Pokiaľ Toman do pondelka vierohodne preukáže získanie diplomu, môže na ministerstve financií zostať. "Pevne verím, že sa tak stane," poznamenal Fischer.

Toman nastúpil na ministerstvo financií po príchode súčasného šéfa rezortu ako nepolitický odborník s mnohoročnými skúsenosťami z pôsobenia na manažérskych funkciách vo významných medzinárodných spoločnostiach. V roku 1992 pôsobil v misii OSN UNPROFOR v bývalej Juhoslávii. Jeho hlavnými úlohami mali byť podľa vtedajších informácií periodika E15 analýza stavu IT projektov v rezorte s dôrazom na efektivitu uhradených nákladov a vyhodnotenie stavu prípravy čerpania finančných prostriedkov v rámci nového programového obdobia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona