Český minister financií Andrej Babiš sa bojí o život: Požiadal o policajnú ochranu

NETKY.SK • 5 November 2015, 14:30 • 2 min
Český minister financií Andrej Babiš sa bojí o život: Požiadal o policajnú ochranu

PRAHA - Český minister financií a líder hnutia ANO Andrej Babiš požiadal v stredu ministra vnútra Milana Chovanca, aby mu pridelil policajnú ochranku. Babiš sa pre takýto krok rozhodol po tom, ako podľa jeho slov došlo v ostatnom čase k niekoľkým nebezpečným incidentom, informoval dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"Došlo k niekoľkým pokusom, ktoré ohrozovali môj život, podrobnosti ale oznamovať nechcem. Preto som dnes (v stredu) poslal ministrovi vnútra list, v ktorom som ho požiadal o udelenie policajnej ochrany," povedal Babiš pre denník Právo.

 

Babiš sa domnieva, že minister financií by mal mať automaticky nárok na bodyguardov z Ochrannej služby Polície ČR, ktorá stráži ústavných činiteľov. Na policajnú ochranu má teraz nárok prezident, šéfovia oboch komôr parlamentu, premiér a ministri vnútra, spravodlivosti a zahraničných vecí. Ministra obrany stráži vojenská polícia.

 

"Podľa môjho názoru som oveľa ohrozenejší než premiér, minister spravodlivosti alebo vnútra. Pripravujem novelu zákona o hazarde, opatrenia proti daňovým únikom, spadá podo mňa finančná aj colná správa. Aké kompetencie má minister spravodlivosti, keď ani nemôže odvolať kontroverzných prokurátorov?" podotkol Babiš.

 

Počas Babišovho pôsobenia vo funkcii došlo k niekoľkým incidentom, ktoré ho ohrozovali. Pred rokom mu prišla obálka s jedom, ako aj jeho vlastné parte. Tento rok v auguste zase vyšlo najavo, že albánsky gang plánoval únos Babišovho dieťaťa, doplnili Novinky.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies