Český miliardár Křetinský, J&T a štát si rozdelia takmer miliardový zisk z SPP

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 09:54 • 2 min
Český miliardár Křetinský, J&T a štát si rozdelia takmer miliardový zisk z SPP

BRATISLAVA - Spoločnosť SPP Infrastructure si vlani pripísala zisk po zdanení vo výške viac ako 813 miliónov eur. Väčší balík zarobil už iba nadnárodný gigant Monsanto v roku 2008, píše denník Hospodárske noviny.

slovakia

left justify in out

SPP Infrastructure vznikol ako spoločný podnik štátu a Energetického a průmyslového holdingu, za ktorým stojí známy finančník Daniel Křetínský, Patrik Tkáč a skupina J&T.

 

Finančníci získali 49-percentný podiel v spoločnosti za viac ako dve a pol miliardy eur. "Štruktúra spoločnosti sa oproti minulosti zmenila. Zisky pritekajú z jednotlivých firiem do jednej", skonštatoval managing partner KPMG Slovensko Ľuboš Vančo.

 

Rekordný zisk podľa neho spoločnosť vytvorila papierovými presunmi. Nová SPP Infrastructure dostala do vienka od materskej SPP napr. prepravcu zemného plynu na Slovensku, spoločnosť Eustream.

 

Štátna kasa si tak prilepší o 415 miliónov eur, uzatvára denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies