Český lobista Janoušek zostáva vo väzení, so snahou o prerušenie trestu neuspel

NETKY.SK • 9 November 2015, 15:44 • 2 min
Český lobista Janoušek zostáva vo väzení, so snahou o prerušenie trestu neuspel

BRNO - Český lobista Roman Janoušek zostáva naďalej vo väzení. Krajský súd v Brne dnes nevyhovel jeho žiadosti o prerušenie trestu zo zdravotných dôvodov. Informoval o tom Český rozhlas (ČRo).

slovakia

left justify in out

Janoušek si vo väznici v Brne-Bohuniciach odpykáva trest odňatia slobody v trvaní 4,5 roka za to, že v marci 2012 zrazil autom ženu a z miesta nehody ušiel. Lobista, ktorý do väzenia nastúpil vlani v novembri, si na zdravotné problémy sťažuje opakovane. O prerušenie trestu žiadal už v minulosti. Z väzenia by mohol byť prepustený v prípade, že by tamojší lekári neboli schopní poskytnúť 47-ročnému Janouškovi dostatočne kvalitnú zdravotnú starostlivosť. Podľa Krajského súdu v Brne však táto podmienka nebola splnená a trest teda nie je potrebné prerušovať. "Proti uzneseniu je prípustná sťažnosť, ktorú musí odsúdený do troch dní doručiť na súd," uviedla hovorkyňa krajského súdu Simona Tesařová. Janouškov advokát Vít Široký nechcel celú vec komentovať, napísal na svojej internetovej stránke ČRo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona