Český lekár Jaroslav Barták dostal ďalších 15 rokov za plánovanie vrážd

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 14:33 • 2 min
Český lekár Jaroslav Barták dostal ďalších 15 rokov za plánovanie vrážd

LIBEREC - Pražského lekára Jaroslava Bartáka odsúdili dnes na ďalších 15 rokov väzenia za plánovanie vrážd a vydieranie. Celkovo by tak mal stráviť za mrežami až 27 rokov, keďže si už odpykáva 12-ročný trest za sexuálne zneužívanie asistentiek, oznámila televízia ČT24.

slovakia

left justify in out

Krajský súd v Liberci pôvodne odsúdil Bartáka za plánovanie trojice vrážd a za vydieranie na 18 rokov odňatia slobody. Odvolací súd v Prahe však tento verdikt v apríli zrušil a vrátil prípad na opätovné prerokovanie libereckému súdu, ktorý dnes vyniesol nový verdikt.


Podľa obžaloby mal Barták plánovať zavraždenie troch ľudí, s ktorými si chcel vybaviť osobné spory. Prostredníctvom vydierania sa mal pokúšať získať desiatky miliónov korún na útek z väzenia. Údajne chcel cez Poľsko utiecť do Bieloruska a tam požiadať o politický azyl.


Barták sa podľa vlastných slov cíti byť nevinný a proti aktuálnemu verdiktu sa odvolal. Označuje sa pritom za obeť intríg, rovnako ako v kauze zneužívania a znásilňovania asistentiek, v ktorej si už odpykal päť rokov z vymeraného 12-ročného trestu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies