Český komunistický europoslanec spolupracoval so synom Vasila Biľaka

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 14:18 • 2 min
Český komunistický europoslanec spolupracoval so synom Vasila Biľaka

PRAHA - Český komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf využil na svoju publikačnú prácu podklady od Dimitrija Biľaka, syna komunistického pohlavára Vasila Biľaka, ktorý je považovaný za autora pozývacieho listu vojsk Varšavskej zmluvy, napísal dnes server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"Robil pre mňa na zákazku štúdiu, ktorá sa týkala latinskoamerických krajín. Ja som ho oslovil, lebo je to špecialista na španielsky hovoriaci svet. Mám určitý záujem, o latinskú Ameriku sa dlhodobo zaujímam," vysvetlil denníku Právo Ransdorf.

 

Europoslanec Ransdorf berie svoju publikačnú činnosť vážne, vydal už 25 knižných publikácií, ďalšie pripravuje. "Snažím sa pokrývať celý priestor spoločenských vied, filozofiu, históriu, ekonómiu, sociológiu, estetiku, atď. Myslím si, že nie je na škodu, keď má politik za sebou zázemie odbornej práce," píše k svojej literárnej práci na svojej internetovej stránke Ransdorf.

 

Jeho spolupráca so synom Vasila Biľaka Dimitrijom sa však vraj už skončila. Trvala len pol roka.

 

Vasil Biľak bol slovenský komunistický politik rusínskeho pôvodu. Známy bol ako jeden z predných neostalinistov, konzervatívnych ideológov Komunistickej strany Československa (KSČ) a kolaborantov so sovietskymi vojskami. Biľak zomrel 6. februára 2014, napísali Novinky.cz.

 

Oproti tomu Ransdorf reprezentuje v Komunistickej strane Čiech a Moravy (KSČM) reformné krídlo, ktoré vystupovalo proti konzervatívnym funkcionárom. Podporoval napríklad vstup Českej republiky do Európskej únie (EÚ), za čo ho strana pomerne kritizovala. Napokon svojim voličom odporučila hlasovať proti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies