Český hudobník Vladimír Mišík je v nemocnici

NETKY.SK • 12 Február 2016, 08:43 • 2 min
Český hudobník Vladimír Mišík je v nemocnici

PRAHA – Českého hudobníka, skladateľa a speváka Vladimíra Mišíka hospitalizovali v stredu v pražskej motolskej nemocnici po tom, ako mal zrejme problémy s dýchaním. Informoval o tom český denník Blesk s odvolaním sa na nemenovaného svedka.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatosemročný muzikant bol vraj na kontrole na oddelení hematológie, keď sa náhle začal dusiť a sťažovať na dýchavičnosť. Ako uviedol svedok, na pohotovosť ho priviezli práve odtiaľ. Ďalšie informácie o jeho zdravotnom stave však zatiaľ nie sú známe.


Vladimír Mišík v roku 1965 spoluzakladal skupinu The Matadors a v roku 1968 s Radimom Hladíkom kapelu Special Blue Effect, ktorá sa neskôr premenovala na Blue Effect. Po svojom odchode v roku 1970 pôsobil v skupine Flamengo. V roku 1974 založil vlastnú kapelu Etc..., v ktorej s krátkymi prestávkami pôsobí dodnes. Na konte má albumy ako Kuře v hodinkách (1972), Vladimír Mišík (1976), Město z peřin (1996) či Ztracený podzim (2010).
Informácie pochádzajú z webstránky www.blesk.cz a archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies