Český hrdina Furch: Čisté konto je veľmi pekné

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 12:41 • 2 min
Český hrdina Furch: Čisté konto je veľmi pekné

MOSKVA - Hrdinom piatkového večerného zápasu moskovskej A-skupiny na 80. majstrovstvách sveta v hokeji v Rusku bol Dominik Furch.

slovakia

left justify in out

Nováčik na MS vychytal čisté konto a aj jeho zásluhou sa hneď na úvod šampionátu zrodilo prekvapenie na úkor domáceho favorita, keď Česi zdolali Rusov 3:0.


"Je to veľmi pekné. Bol to perfektný zápas. Musím pochváliť chalanov, zblokovali množstvo striel a viackrát ani nepustili Rusov do zakončenia. Patrí im veľká vďaka," uviedol v rozhovore pre hokej.cz Furch, ktorý svojím istým výkonom pomohol otupiť silu ruskej ofenzívy napriek tomu, že bol jeho prvý zápas na turnaji. "Pociťoval som skôr také chvenie a natešenosť. Keď sa nám podarilo udržať a vyhrať prvú tretinu, tak to zo mňa rýchlo opadlo."


Furch si pripísal 25 úspešných zákrokov. "Najťažšie mi bolo v druhej tretine, keď nás Rusi zamkli minimálne na dve minúty a nepustili nás z pásma. Bolo tam aj brvno," poznamenal 26-ročný gólman a pre hokej.cz dodal: "Rusi sú pod hrozným tlakom. My sme mohli len prekvapiť a to sa podarilo, vďaka čomu je víťazstvo sladšie."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies