Český horolezec zahynul počas výpravy v Júlskych Alpách

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 12:28 • 2 min
Český horolezec zahynul počas výpravy v Júlskych Alpách

KOBARID - Český horolezec prišiel o život počas výpravy v slovinských Júlskych Alpách. Oznámila to dnes agentúra STA, podľa ktorej od začiatku roka zahynulo v slovinských horách už 13 ľudí.

slovakia

left justify in out

K najnovšej tragickej nehode došlo v nedeľu v okrese Kobarid na severozápade Slovinska. Tridsaťpäťročný horolezec z ČR spoločne s o štyri roky mladším krajanom zostupoval z 2244-metrovej hory Krn, keď sa zošmykol zo značkovaného chodníka a spadol zo strmého skalnatého svahu. 

 

Ťažkým zraneniam podľahol podľa policajnej správy priamo na mieste. Jeho telesné pozostatky, rovnako ako druhého nezraneného horolezca, previezli vrtuľníkom do údolia pracovníci horskej služby. 

 

Podľa agentúry STA sa mnohí z početných domácich i zahraničných návštevníkov vydávajú do slovinských hôr bez dostatočného vybavenia a oblečenia. Situáciu počas tohto leta zhoršuje aj nestabilné počasie v oblasti Júlskych Álp. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona