Český horolezec neprežil pád zo steny v Tatrách, jeho spolulezec je ťažko zranený

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 09:51 • 2 min
Český horolezec neprežil pád zo steny v Tatrách, jeho spolulezec je ťažko zranený

VYSOKÉ TATRY - Pád dvoch českých horolezcov vo Vysokých Tatrách sa skončil tragicky, jeden z nich to neprežil.

slovakia

left justify in out

Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali, že dnes v skorých ranných hodinách nahlásili náhodní poľskí horolezci prostredníctvom tiesňovej linky 18300 nález ich tiel v Skalnatej doline. Horolezci z Čiech liezli v juhovýchodnej stene Lomnického štítu, podrobnosti o pohybe a príčine ich pádu sú zatiaľ neznáme. O súčinnosť bola okamžite požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air-Transport Europe, ktorá na mieste vysadila lekára a dvoch záchranárov HZS.

 

"Žiaľ jeden z dvojice utrpel pri páde zranenia nezlučiteľné so životom a druhý horolezec bol po poskytnutí neodkladnej lekárskej starostlivosti vo vážnom zdravotnom stave letecky transportovaný do popradskej nemocnice," informovala HZS. Telo nebohého horolezca bolo následne letecky transportované do Starého Smokovca, kde ho záchranári HZS odovzdali príslušníkom Policajného zboru SR a pohrebnej službe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies