Český horolezec neprežil pád na vrchu Tupá

NETKY.SK • 8 Marec 2015, 09:49 • 2 min
Český horolezec neprežil pád na vrchu Tupá

VYSOKÉ TATRY - Český 52-ročný horolezec zahynul v sobotu (7.3.) vo Vysokých Tatrách pri páde spod vrcholu Tupá.

slovakia

left justify in out

Horskí záchranári našli jeho bezvládne telo v žľabe v Zlomiskovej doline.

 

Horská záchranná služba informovala, že dvojica českých horolezcov liezla na Tupú v Zlomiskovej doline prostredným pilierom. Približne 150 metrov pod vrcholom v ľahšom horolezeckom teréne sa dvojica rozhodla postupovať samostatne a neistiť sa.

 

Prvý horolezec dosiahol vrchol okolo 18.00 h, jeho kolega ani po dlhšom čakaní na vrchol nedorazil. Keďže sa horolezcovi nepodarilo nadviazať s kolegom ani vizuálny kontakt, zostúpil na Popradské pleso, odkiaľ požiadal HZS o pomoc.

 

Štvorica záchranárov so služobným psom vyrazila okamžite na miesto. "V okolí nástupu na prostredný pilier bol za pomoci služobného psa vytipovaný žľab, v ktorom záchranári našli, žiaľ, už len telo 52-ročného horolezca, ktorý pádom spod vrcholu utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," uviedla HZS. Telesné pozostatky horolezca následne previezli do Starého Smokovca, kde ich prevzali príslušníci polície a pohrebná služba.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies