Český horolezec je týždeň nezvestný, rozlúčil sa esemeskou a odišel do Tatier

NETKY.SK • 6 November 2013, 06:23 • 2 min
Český horolezec je týždeň nezvestný, rozlúčil sa esemeskou a odišel do Tatier

HRADEC KRÁLOVÉ - Rodina, polícia, kamaráti a horská služba už viac ako týždeň pátrajú po skúsenom a uznávanom horolezcovi z východočeského mesta Hradec Králové, Jaroslavovi Žilinskom.

slovakia

left justify in out

Rozlúčil sa s rodinou a odišiel do slovenských Tatier, kde chcel údajne skoncovať so životom. Informoval o tom dnes český spravodajský portál iDNES.cz.

Horolezec a vodák Jaroslav Žilinský (36), priateľmi prezývaný "Jerry", odišiel nočným vlakom z Pardubíc 28. októbra s cestovným lístkom do Liptovského Mikuláša. Ďalej už o ňom nikto nevie. Na serveri www.lezec.cz dokonca jeho priatelia uviedli, že do Tatier najskôr odcestoval spáchať samovraždu. Podľa informácií denníka MF DNES mal osobné problémy a nevedel, čo ďalej. Rodine aj na sociálnej sieti Facebook sa teraz jeho kamaráti ponúkajú, že by ho radi pomohli hľadať. "Lietali vrtuľníky, bola to veľká akcia, ale ťažko povedať, kde teraz je. Odišiel, esemeskou sa rozlúčil s celou rodinou, vypol si telefón a odvtedy je nezvestný. Nikto ho nedokáže zmonitorovať," uviedla jeho matka Jitka Žilinská.

V pondelok večer napísali jeho známi na uvedenom webe odkaz, v ktorom prosili ľudí v Nízkych, Západných a Vysokých Tatrách či v inom slovenskom pohorí, aby sa pozerali okolo seba. Prosili, aby sa pozreli do návštevných kníh na chatách a v nocľahárňach, či tam nenájdu nejaký odkaz od Jerryho. Kamaráti vysvetlili, že nie je v ich silách ani v silách horskej služby všetko prehľadať.

Česká polícia vyhlásila pátranie po nezvestnom 29. októbra, neúspešne pátrala aj slovenská Horská záchranná služba, uviedol web iDNES.cz. Na prelome októbra a novembra prečesávali záchranári a psovodi Západné Tatry, kde sa mal Žilinský údajne pohybovať - po dvoch dňoch však hľadanie vzdali. "Za spolupráce polície Slovenskej republiky a Letky Ministerstva vnútra prehľadali záchranári vytipované územie, ale nezvestného sa im nepodarilo nájsť," informuje na svojom webe slovenská záchranná služba, ktorú citoval web iDNES.cz.

Jaroslav "Jerry" Žilinský je členom horolezeckého klubu v Stěžeroch a je tiež výborným vodákom. V Hradci Králové má priateľku a malé dieťa. Podľa známych je to človek, ktorý je stále v pohybe, žije adrenalínovými športmi, miluje Tatry a chodieval tam opakovane. Trúfol si aj na Himaláje.
   

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies