Český hokejový tím posilnia na MS výrazné osobnosti

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 08:57 • 2 min
Český hokejový tím posilnia na MS výrazné osobnosti

KODAŇ - Hokejisti Českej republiky zatiaľ na MS neoslňujú výkonmi, skôr buldočou túžbou po víťazstve. Proti Slovensku otočili zápas, v ktorom vyrovnávali desať sekúnd pred koncom, proti Švajčiarsku sa im podarilo zmazať dvojgólové manko a nakoniec sa tešili z dôležitého víťazstva po nájazdoch. Teraz sa radujú z príchodu výrazných posíl do útoku.

slovakia

left justify in out

Ofenzívna sila českých hokejistov na MS v Dánsku výrazne vzrastie. Po vyradení Bostonu ich totiž posilnia dvaja elitní útočníci David Pastrňák a David Krejčí. Prvý menovaný v play-off  zápasoch NHL doslova žiaril, keď nazbieral vyše dvadsať bodov a dlho viedol produktivitu v play-off NHL.

 

Vedenie českej reprezentácie potvrdilo, že obaja hráči prešli lekárskou prehliadkou a na MS sa predstavia. „Či budú hrať v jednom útoku? Nejakú predstavu mám, ale zatiaľ to nebudem ventilovať,“ povedal tréner Jozef Jandač serveru idnes.cz.

 

Česi uzavreli súpisku, okem dvojice z NHL tam dopísali aj obrancu Jakuba Krejčíka, takže budú hrať na 8 obrancov a 14 útočníkov. „Ešte sme skúšali prehovoriť Jakuba Voráčka, že by si mohol zahrať s oboma v jednom útoku, ale nevyšlo to,“ uzavrel nomináciu český tréner, ktorého škrie nedisciplinovanosť hráčov. Proti Švajčiarsku hrali v oslabení 26 minút a inkasovali v nich tri góly.

 

"Najbližší zápas hráme proti Rusom, ktorí majú tuším 60-percentné využívanie presiloviek. Nechať sa proti nim vylučovať by bolo smrtiace, musíme hrať inak," povedal Jandač pred zápasom s Ruskom (štvrtok, 20.15).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies