Český hokejový obranca Tomáš Kaberle ukončil profesionálnu kariéru

NETKY.SK • 22 September 2016, 16:38 • 2 min
Český hokejový obranca Tomáš Kaberle ukončil profesionálnu kariéru

TORONTO - Český hokejista Tomáš Kaberle sa rozhodol vo veku 38 rokov ukončiť svoju profesionálnu kariéru. Informáciu priniesol portál sport.cz.

slovakia

left justify in out

Víťaz Stanleyho pohára zo sezóny 2010/2011 a majster sveta z roku 2005 oznámil, že už nenastúpi na žiadne súťažné stretnutie. "Nie som ten typ, ktorý by to niekde rozkrikoval. Hráč musí raz skončiť. Moja rodina a všetci blízki to vedia. Ja som ani netušil, že by sa to malo oznamovať. Chcem sa venovať rodine. Rok si dám voľno, ale v hokeji by som chcel zostať," povedal k ukončeniu kariéry Kaberle.

 

Český obranca si zahral s reprezentáciou na štyroch olympiádach, v roku 2006 získal v Turíne striebro. V NHL odohral počas 14 sezón vo farbách Toronta, Caroliny, Montrealu a Bostonu takmer 1100 zápasov. Na sklonku svojej kariéry sa vrátil do Česka, kde obliekal dres Kladna a Komety Brno.

 

"Teraz začína nová kapitola môjho života. Človek skončí s hokejom a ide ďalej. Možno budem trénovať deti alebo si otvorím hokejovú školu. Niečo také by som rád robil," prezradil o svojich ďalších plánoch Kaberle.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies