Český herec Krobot nakrúca hudobnú komédiu Kvarteto

NETKY.SK • 9 August 2016, 15:16 • 2 min
Český herec Krobot nakrúca hudobnú komédiu Kvarteto

BRATISLAVA - Český herec a filmár Miroslav Krobot v súčasnosti nakrúca hudobnú komédiu Kvarteto. Novinku, podobne ako svoj režisérsky debut Díra u Hanušovic (2014), napísal s Lubomírom Smékalom, pričom dej znova zasadili do Olomouca.

slovakia

left justify in out

Príbeh sa sústreďuje na štvoricu hudobníkov po tridsiatke, ktorí sa pripravujú na koncert. Rôznorodé postavy spája láska k hudbe, avšak rozdeľujú ich líšiace sa predstavy o životnom šťastí.

 

Frontman kvarteta v podaní Lukáša Melníka podlieha nátlaku matky stvárnenej Janou Štěpánkovou, pričom sa musí konfrontovať aj s milenkou, ktorá s ním zároveň pôsobí v kapele. Tú si zahrá Barbora Poláková, pričom herecké obsadenie doplnia Jaroslav Plesl, ktorého postava priťahuje neobvyklé situácie, a zrelý milovník histórie v podaní Zdeňka Julinu. V úlohe kamarátky muzikantov sa objaví Pavlína Štorková, Lenka Krobotová si zahrá psychologičku a čašníka miestneho hostinca stvárni Jiří Schmitzer.


"Divácky úspech mojej prvotiny nemal vplyv na rozhodovanie, či ďalej nakrúcať. Mal som chuť a ctižiadosť natočiť odlišný film, vyskúšať si rozprávanie iného druhu a opraviť, čo bolo na Díre zlé. Ambície mám čo najvyššie, ale už viem, že na ne musím pri práci zabudnúť, nesmiem sa ponáhľať a tlačiť na pílu," vyjadril sa 64-ročný Krobot, ktorého režisérsky debut predvlani získal troch Českých levov. Jeho najnovší počin by sa mal dostať do kín na budúcu jeseň.


Miroslav Krobot má na konte Českého leva ako najlepší herec vo vedľajšej úlohe filmu Príbehy obyčajného šialenstva (2005). Je tiež divadelným režisérom, v súčasnosti pôsobí v Dejvickom divadle v Prahe.

 

Herecky sa uplatnil tiež vo filmoch Restart (2005), Účastníci zájazdu (2006), Tajnosti (2007), Venkovský učitel (2007), 3 sezóny v pekle (2009), Odcházení (2011), V tieni (2012), Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012), Revival (2013) či Horiaci ker (2013).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies