Český futbal získal historickú zmluvu, Fortuna liga bude aj v ČR

NETKY.SK • 18 Október 2016, 17:01 • 2 min
Český futbal získal historickú zmluvu, Fortuna liga bude aj v ČR

PRAHA - Český futbal získal najväčšiu sponzorskú zmluvu vo svojej histórii. Novým partnerom pre reprezentáciu, národný pohár, superpohár, druhú najvyššiu a aj nižšie ligové súťaže je na šesť rokov stávková kancelária Fortuna.

slovakia

left justify in out

Od ročníka 2018/2019 ponesie jej meno aj tamojšia najvyššia dlhodobá súťaž. Informuje o tom portál iDnes.cz. "Ide o najväčšiu zmluvu v histórii českého futbalu," povedal šéf národnej asociácie FAČR Miroslav Pelta podľa spomenutého zdroja a doplnil: "Z pohľadu futbalu ide o kontrakt, ktorého parametre a výška nemajú obdobu. Bude to žltá lavína." Ekonomické podrobnosti nezverejnili, šéf Ligovej futbalovej asociácie a člen výkonného výboru FAČR Dušan Svoboda však skonštatoval: "Zmluva je viaczložková a v horizonte šiestich rokov hovoríme o stovkách miliónov korún. Trúfam si povedať, že je to najväčší sponzorský kontrakt v histórii českého profesionálneho športu." Najvyššia česká ligová súťaž bude Fortuna ligou až od sezóny 2018/2019, až vtedy vyprší zmluva s ePojisteni.cz.

"Naše meno je s futbalom spojené veľa rokov a počas posledného roka sme hľadali spôsob, ako náš futbalový projekt ďalej posunúť a kam smerovať. Naším strategickým cieľom je, aby sa Fortuna stala doslova futbalovým synonymom, preto sme sa rozhodli uzavrieť naozaj mimoriadny kontrakt, ktorý v oblasti sponzoringu nemá obdobu," povedal generálny riaditeľ Fortuny David Vaněk. Fortuna pôsobí aj na Slovensku a v Poľsku, hlavným akcionárom je investičná skupina Penta, pripomína iDnes.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies