Český fond Arete Invest kúpil priemyselný areál pri automobilke v Žiline

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 16:27 • 2 min
Český fond Arete Invest kúpil priemyselný areál pri automobilke v Žiline

BRATISLAVA – Arete Invest, fond zameraný na investície v oblasti nehnuteľností, dokončil v 1. štvrťroku svoju prvú akvizíciu na slovenskom trhu. Ide o nákup priemyselného areálu v tesnej blízkosti automobilky Kia v Žiline, ktorý je kompletne prenajatý dodávateľovi automobilových komponentov. Transakcia má hodnotu 4,7 milióna eur.

slovakia

left justify in out

„Slovenský realitný trh považujeme za investične veľmi zaujímavý s množstvom príležitostí. Cieľom našej prvej strategickej transakcie bolo otestovať prostredie tohto trhu a jeho špecifiká tak, aby sme v budúcnosti mohli nadviazať ďalšími rádovo väčšími transakciami,“ uviedol spoluzakladateľ a člen správnej rady fondu Robert Ides.

 

Kúpený areál s prenajímateľnou plochou 5000 m2 je 100-% prenajatý spoločnosti Grupo Antolin na obdobie štyroch rokov. Firma dodáva automobilke Kia stropné čalúnenie.

 

Areál predávala belgická developerská skupina ILD, od ktorej Arete Invest kúpil už druhú nehnuteľnosť. Prvá transakcia sa uskutočnila v Českej republike a týkala sa priemyselného areálu v Uherskom Hradišti v hodnote 7,5 milióna eur.

 

Cieľom fondu Arete Invest je, podobne ako pri ostatných nehnuteľnostiach v portfóliu, aktívne spravovať kúpený priemyselný areál a ďalej ho zhodnotiť napríklad predĺžením nájomných zmlúv, prehlbovaním vzťahov s nájomcom či zhodnocovaním doteraz voľných pozemkov pre budúcu výstavbu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies