Český expremiér Nečas radí miliardárovi Pavlovi Sehnalovi

NETKY.SK • 28 Január 2014, 15:32 • 2 min
Český expremiér Nečas radí miliardárovi Pavlovi Sehnalovi

PRAHA - Český expremiér Petr Nečas poskytuje rady miliardárovi, developerovi Pavlovi Sehnalovi, ktorý je majiteľom vplyvnej finančnej skupiny SP Group. Vyplýva to z informácií internetového serveru Lidovky.cz.

slovakia

left justify in out

"Môžem potvrdiť, že spolupracujeme, a to už dlhší čas. Nie je to otázka posledných niekoľko dní," potvrdil samotný Sehnal. "Nebudem vám hovoriť, čo konkrétne pre mňa Petr Nečas robí. Využívam predovšetkým jeho vedomosti o štátnej správe. Radí mi napríklad i v prípade, že sa niečo píše v novinách, a ja sa ho spýtam, či to je tak naozaj alebo nie, pretože on má prehľad. Nebudem hovoriť, ako ho platím, môžem vám povedať, že to rozhodne nie je hlavný predmet jeho obživy," cituje server Sehnalove slová, z ktorých vyplýva aj, že Nečasa využíva ako "tlmočníka".

"To sú klasické bulvárne otázky! Nie som verejný činiteľ, som súkromná osoba a do mojich príjmov vám nič nie je!," odpovedal Nečas serveru na otázku, ako dlho so Sehnalom spolupracuje, koľko peňazí zarába alebo či sa jeho funkcia týka manažérskeho pôsobenia v rámci najväčšieho akvaparku v ČR.

Ešte začiatkom decembra 2013 české médiá informovali, že Nečas začal pôsobiť v úlohe pedagóga súkromnej vysokej školy Cevro Institut.

Ako vtedy prezradil Ladislav Mrklas, prorektor pre rozvoj inštitútu, pri ktorého zrode stáli Nečasov kolega z Občianskej demokratickej strany (ODS), bývalý minister vnútra Ivan Langer a ďalšie osobnosti blízke ODS, Nečas pracuje zatiaľ hlavne z domáceho prostredia. Pripravuje konferencie, semináre, verejné diskusie a publikácie. Podľa informácií nemenovaných zdrojov z prostredia školy by však Nečas mal mať aj vlastné semináre pre študentov, a to konkrétne o sociálnej politike a dôchodkových systémoch a o bezpečnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies