Český exposlanec David Rath nedostane naspäť milióny zhabané políciou

NETKY.SK • 10 Január 2015, 09:28 • 2 min
Český exposlanec David Rath nedostane naspäť milióny zhabané políciou

PRAHA - Bývalý český poslanec David Rath, obžalovaný z korupcie, nedostane naspäť milióny korún, ktoré mu zhabala polícia pri domovej prehliadke. Rozhodol o tom dnes Vrchný súd v Prahe, ktorý zamietol jeho odvolanie proti rozhodnutiu súdu nižšej inštancie, oznámil Český rozhlas.

slovakia

left justify in out

Rath požadoval aspoň čiastočné uvoľnenie financií, ktoré mu skonfiškovali v hotovosti a na účtoch, ako aj odblokovanie jeho podielov na nehnuteľnostiach. Jeho snahy však neboli úspešné a dnešný výrok súdu je už právoplatný. 

 

Pri domovej prehliadke v roku 2012 kriminalisti Rathovi zhabali viac ako sedem miliónov českých korún a ďalší zhruba milión v eurách. O uvoľnenie financií neúspešne žiadal aj Rathov otec, ktorý tvrdil, že peniaze patria jemu a že ich zarobil ako lekár počas pôsobenia v zahraničí.
      

Rathov prípad predstavuje jednu z najväčších korupčných káuz v Česku uplynulých rokov. Súd ju prerokúva už jeden a pol roka. Rath spolu s ďalšími desiatimi ľuďmi čelí obvineniam z manipulácie s verejnými objednávkami, korupčného konania a poškodzovania záujmov EÚ. V prípade usvedčenia mu hrozí až 12 rokov väzenia. On sám všetky obvinenia odmieta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies