Český brankársky veterán Blažek po tejto sezóne končí

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 17:41 • 2 min
Český brankársky veterán Blažek po tejto sezóne končí

JIHLAVA - Štyridsaťdvaročný český futbalový brankár Jaromír Blažek potvrdil, že táto sezóna bude v jeho aktívnej kariére posledná.

slovakia

left justify in out

Na jeho zamestnávateľa, český prvoligový klub FC Vysočina Jihlava, čakajú záverečné tri vystúpenia v Synot lige 2014/2015. "Nechcem si to neprimerane predlžovať. Mohlo by sa mi stať, že potom nebudem schopný ani si rekreačne zašportovať a nerád by som skončil ako invalid," prezradil rodák z Brna pre iDnes.cz.

 

Koniec medzi tromi žrďami však nemusí automaticky znamenať rozlúčku s Jihlavou. Podľa MF Dnes Blažek dostal z Vysočiny trénerskú ponuku: "Premýšľam o nej. Definitívne rozhodnutie učiním približne do mesiaca, teraz sa tým ešte nechcem zaoberať. V živote som okrem futbalu nič iné nerobil, bolo by fajn pri ňom zostať." 

 

Štrnásťnásobný reprezentant bol členom českého bronzového tímu na majstrovstvách Európy 2004 v Portugalsku, v zahraničí si vyskúšal angažmán v nemeckom Norimbergu. 

 

Jihlava v pondelok nastúpi v 28. kole Synot ligy na trávniku Viktorie Plzeň. Obe mužstvá majú vo svojom kádri hráčov, ktorí po aktuálnej sezóne zavesia kopačky na klinec. Okrem Jaromíra Blažeka je ním o dva roky mladší stredopoliar Viktorie Pavel Horváth. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies