Český a slovenský UniCredit so ziskom 3,68 mld. CZK

NETKY.SK • 12 November 2014, 11:36 • 2 min
Český a slovenský UniCredit so ziskom 3,68 mld. CZK

BRATISLAVA - UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia dosiahla za deväť mesiacov konsolidovaný zisk 3,68 mld. CZK. Konsolidovaný čistý výnos z úrokov bol vo výške 7,511 mld. CZK a zisk z poplatkov a provízií tvoril 2,686 mld. CZK.

slovakia

left justify in out

"Tuzemská ekonomika pokračuje v raste, na rozdiel od predchádzajúcich rokov sa však štruktúra jej rastu zmenila a hlavným ťahúňom sa stal domáci dopyt, predovšetkým rastúca spotreba domácností, a to nielen v Českej republike, ale aj na Slovensku," povedal generálny riaditeľ UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia Jiří Kunert.

 

Postupné oživenie ekonomiky sa premietlo podľa neho aj do objemu poskytnutých úverov na oboch trhoch. V uplynulých mesiacoch banka rozširovala klientsku základňu, a to vďaka novému bežnému účtu, zvyšujúcemu sa dopytu po spotrebiteľských a hypotekárnych úveroch, vrátane podpory začínajúcich podnikateľov a firiem. "Naďalej tiež posilňujeme našu pozíciu v oblasti financovania hnuteľných vecí, čo sa prejavilo v náraste objemu poskytnutých úverov klientom lízingových spoločností," povedal Kunert. 

 

Ku koncu septembra tohto roka predstavovali konsolidované aktíva UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia objem 509,64 mld. CZK. Pohľadávky voči klientom tvorili 329,6 mld. CZK. Záväzky voči klientom boli vo výške 292,24 mld. CZK. Bankové záväzky z dlhových cenných papierov boli za 45,3 mld. CZK. 

Konsolidovaný čistý zisk UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia ku koncu septembra tohto roka zahŕňa výsledky UniCredit Bank v Českej republike a na Slovensku. Do konsolidovaného celku patria aj výsledky spoločností UniCredit Leasing CZ a UniCredit Leasing Slovakia a ich dcérskych spoločností. 

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a. s., pobočka zahraničnej banky vznikla 1. decembra 2013. Na slovenskom trhu však banka pôsobí od júla 1990, odvtedy prešla viacerými zmenami názvov a vlastníckou štruktúrou. Pôvodne to bola Slovenská poľnohospodárska banka, neskôr Poľnobanka, či UniBanka. UniCredit Bank vznikla zlúčením UniBanky a HVB Bank Slovakia v roku 2007, pričom majoritným akcionárom sa vtedy stala UniCredit Bank Austria a začlenila sa tak do UniCredit Group. Predstavenstvo skupiny UniCredit schválilo projekt zlúčenia dcérskych spoločností v Českej republike a na Slovensku do jednej cezhraničnej banky 13. novembra 2012. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies