Český a slovenský filmový festival v Austrálii uvádza aj študentské snímky

NETKY.SK • 12 Október 2016, 13:28 • 2 min
Český a slovenský filmový festival v Austrálii uvádza aj študentské snímky

BRATISLAVA - Český a slovenský filmový festival v Austrálii je v polovici. Jeho prvou zastávkou bolo v septembri Melbourne, 7. októbra sa pridala Canberra a po hlavnom meste sú na rade Sydney (12.-16.10.) a Perth (20.-23.10.).

slovakia

left justify in out

Festival intenzívne pôsobí aj na akademickej pôde. "V Sydney sú to tohto roku už dve vysoké umelecké školy, kde budú premietať filmy študentov, začínajúcich filmárov z bratislavskej VŠMU, pražskej FAMU a zlínskej UTB," TASR informovala PR manažérka festivalu Zuzana Golianová. Celkovo je v ponuke takmer 40 celovečerných i krátkych filmov, hraných, dokumentárnych aj animovaných.

 

V Austrálii stále exituje silná česko-slovenská komunita, ktorá chce poznať strednú Európu, svedčí o tom aj záujem o aktuálny festival. "Záujem o festival v Sydney z roka na rok stúpa, dostáva sa viac do povedomia nielen krajanmi, ale začína priťahovať aj iné etnické komunity, Poliakov, Španielov a Indov, pozitívne odozvy máme aj od Austrálčanov," uviedla Ika de Detrich, riaditeľka spoločnosti IKSIMA Films v Sydney.

 

V Sydney festival už tretí rok spolupracuje s Fakultou animácie Technologickej univerzity (UTS Faculty of Design) a tohto roku sa po prvý raz pridala aj renomovaná Austrálska filmová, televízna a rozhlasová škola - AFTRS (Australian Film, TV and Radio School). V obidvoch školách ide o prehliadky študentov filmových akadémií na Slovensku a v Česku - Vysokej školy múzických umení (VŠMU), Filmovej akadémii múzických umení (FAMU) a Univerzity Tomáša Baťu (UTB). Projekcie sú verejnosti prístupné zadarmo.

Informácie o filmoch v programe festivalu sú dostupné na www.iksimafilms.com.au.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies