Český a čínsky prezident podpísali zmluvu o spolupráci

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 15:06 • 2 min
Český a čínsky prezident podpísali zmluvu o spolupráci

PRAHA - Čínsky prezident Si Ťin-pching, ktorý je už druhý deň na návšteve Českej republiky, sa dnes na Pražskom hrade zišiel s českým prezidentom Milošom Zemanom.

slovakia

left justify in out

Krátko popoludní obaja podpísali zmluvu o strategickej spolupráci. Informovali o tom na svojich internetových stránkach portál aktuálne.cz a spravodajská televízia ČT24.


Po prezidentoch podpísali aj českí ministri so svojimi čínskymi kolegami memorandá o porozumení v oblasti priemyslu, dopravy, zdravotníctva alebo školstva.
Zeman po podpise zmlúv ocenil vzájomné priateľstvo a obchodné vzťahy oboch krajín. „Ak som odhadoval, že objem čínskych investícií v tomto roku bude 45 miliárd korún (1,66 miliardy eur), hlboko som sa zmýlil. Len tento rok je to 95 miliárd Kč,“ vyzdvihol český prezident. Pripomenul, že investície prúdia aj druhým smerom, do Číny, a spomenul pritom automobilový i letecký priemysel. Zaželal Českej republike, aby sa stala pre Čínu vstupnou bránou do Európskej únie.


Automobilka Škoda plánuje v Číne v priebehu piatich rokov investovať 60 miliárd Kč.
(1 EUR = 27,064 CZK)


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona