Českú republiku zasiahli intenzívne búrky sprevádzané prudkým nárazovým vetrom

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 17:39 • 2 min
Českú republiku zasiahli intenzívne búrky sprevádzané prudkým nárazovým vetrom

PRAHA - Silné búrky sprevádzané prudkým nárazovým vetrom a prívalovými dažďami sa dnes od severozápadu rozšírili na takmer celé územie Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Požiarnici hlásili desiatky výjazdov. Vyvrátené stromy zablokovali železničnú dopravu na piatich úsekoch, najmenej v jednom prípade sa premávku ešte nepodarilo obnoviť, informoval server iDNES.cz.
     

V okolí Prahy, Mělníka a Plzne zaznamenali aj lokálne krupobitie.
     

Nad strednou Európou sa vlní frontálne rozhranie medzi veľmi teplým vzduchom na východe a chladnejším na západe. S ním spojená tlaková níž bude postupovať z Bavorska na sever až severovýchod, uviedli experti Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na margo príčin súčasných búrok.
     

Prívalové zrážky môžu viesť k rýchlemu rozvodneniu menších tokov, podmytiu ciest či zatopeniu ulíc. Vietor si vyžaduje zabezpečenie okien a dverí a upevnenie voľne stojacích predmetov, napríklad záhradného nábytku či slnečníkov.
     

Aktualizované varovanie ČHMÚ platí pre celé územie ČR od dnešnej 11.00 h až do jednej hodiny po polnoci v noci na stredu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies