Českú korunu oslabilo vyjadrenie šéfa centrálnej banky

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 17:12 • 2 min
Českú korunu oslabilo vyjadrenie šéfa centrálnej banky

PRAHA - Česká centrálna banka často diskutuje o možnosti intervencie s cieľom oslabiť korunu, vyhlásil guvernér centrálnej banky krajiny Miroslav Singer. Jeho vyjadrenie českú menu poslalo nadol.

slovakia

left justify in out

"O intervenciách teraz diskutujeme dosť často," povedal v utorok Singer. Po jeho slovách koruna podľa údajov agentúry Reuters klesla na týždňové minimum 25,80 CZK/EUR z predošlej úrovne 25,748 CZK/EUR.

Česká centrálna banka v novembri zredukovala svoju kľúčovú dvojtýždňovú repo sadzbu na úroveň 0,05 % a vyhlásila, že v prípade nutnosti ďalšieho uvoľnenia menovej politiky by využila intervencie na oslabenie koruny. Inflácia v Českej republike klesá, keďže krajina je od polovice roka 2011 v recesii. Slabšia mena zdražuje dovoz, čo zvyšuje infláciu. Niektorí predstavitelia centrálnej banky však varujú, že slabšia koruna by ešte viac poškodila dopyt zo strany domácností, ktorý utlmili úsporné opatrenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies