Česko zvíťazilo nad Slovenskom 3:0 v prípravnom stretnutí v Olomouci

NETKY.SK • 14 November 2012, 21:34 • 2 min
Česko zvíťazilo nad Slovenskom 3:0 v prípravnom stretnutí v Olomouci

Česko zvíťazilo nad Slovenskom 3 0 v prípravnom stretnutí v Olomouci - Futbal Slovenskí futbalisti odohrajú nabližšie prípravné stretnutie v Belgicku. Slovenskí futbaloví reprezentanti ukončili kalendárny rok 2012 prehrou v prípravnom stretnutí s Českom v

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí futbalisti odohrajú nabližšie prípravné stretnutie v Belgicku.

 
 Slovenskí futbaloví reprezentanti ukončili kalendárny rok 2012 prehrou v prípravnom stretnutí s Českom v Olomouci 0:3. O výhru domáceho tímu sa postarali dvoma zásahmi David Lafata a gólový účet v národnom tíme si otvoril Bořek Dočkal. Slováci odohrajú najbližší prípravný zápas v Bruggách v Belgicku.



Česko - Slovensko 3:0 (2:0)

Góly: 3. a 6. Lafata, 73. Dočkal. ŽK: Stoch. Rozhodoval: Lechner (Rak.), 11.646 divákov

Zostavy a striedania:

ČR: Vaclík - Gebre Selassie, Suchý, Sivok (46. Latka), Limberský (74. Kalas) - Dočkal, Plašil, Darida (79. Hořava), Krejčí (67. Vydra) - Lafata (67. Kozák), Ordoš (82. Pospíšil)

SR: Kuciak - Pekarík (17. Čišovský), Saláta (45. Guldan), Hubočan, Zabavník - Pečovský, Guédé (76. Hološko) - Hamšík, Sapara, Stoch (46. Ďuriš) - Sylvestr (46. Bakoš)




Vývoj zápasu na klzkom teréne ovplyvnili hneď úvodné minúty. V 3. minúte Plašil rozohral loptu na pravú stranu a center Gebre Selassieho poslal do siete hlavou nekrytý Lafata - 1:0. Slováci hneď od úvodu nestíhali odpovedať na rýchlosť domácich, pričom "horela" najmä pravá strana. Pekarík prehral v šestnástke súboj s Krejčím a pri snahe o odkop napálil loptu do Lafatu, ktorý so šťastím zvýšil na 2:0. Slováci pôsobili bezradne, v súbojoch boli väčšinou neskôr a odpovedali len dvoma streleckými pokusmi spoza šestnástky. Česi pôsobili zohratejšie Plašil s Deridom zberali a rozdávali takmer všetky odrazené lopty. Sylvester bol na hrote slovenského útoku osamotený, naopak do ofenzívy domácich sa zapájali aj obrancovia Gebre Selassie a Limberský.
 
Krátko po zmene strán zahral Hubočan tiesnený Krajčím hlavou nevydarenú malú domov, ale Kuciak bol pozorný, včas vybehol a loptu odkopol. Po hodine hry hlavičkoval tesne vedľa Lafata a vzápätí po strele Gebre Sellasieho odvrátili Slováci nebezpečenstvo na poslednú chvíľu. V 73. minúte si narazil loptu zo šestnástky Latka a jeho spätnú prihrávku poslal do šibenice Dočkal - 3:0. V 83. minúte mal blízko ku gólu Latka po rohovom kope, ale jeho hlavičku vykopol na bránkovej čiare Kuciak.

Hlasy po zápase:

Stanislav Griga, tréner SR (zdroj: TV Dajto): "Česi hrali s nasadením, u nás sa niektorí postavili k zápasu ako ku 'chuťovému'. Súper mal dobrý pohyb, vyhrával súboje. Boli sme v niektorých prípadoch len štatistami. Nebolo to len o pokazenom úvode, ani za stavu 2:0 nemôžeme hrať rezignovane. Som sklamaný najmä z prístupu. Česi odohrali výborný zápas, ale uľahčili sme im to. Tento duel prehral tím ako celok, nie jednotlivci, i keď by som očakával, že hráči z veľkých líg mužstvo potiahnu v ťažších chvíľach."

Radoslav Zabavník, obranca SR: "Dnešný zápas nám vôbec nevyšiel. Česi ukázali väčšie chcenie, boli dôrazní v osobných súbojoch a v podstate všade boli skôr. Samozrejme, že zápas ovplyvnili dva rýchle inkasované góly, ale ani potom sme sa nedokázali vrátiť do zápasu. Česi si zaslúžili vyhrať, my sa z tejto prehry musíme poučiť."

Marek Bakoš, útočník SR: "Poznám dobre českých hráčov, takže ich kvalitný výkon nebol pre mňa prekvapením. Pomohli sme im však na koňa, keď nám dali dva rýchle góly a v podstate bolo v šiestej minúte po zápase. Ťažko povedať, či sme si zaslúžili prehrať rozdielom triedy, ale kvalita bola dnes rozhodne na strane domácich."

Michal Bílek, tréner ČR: "Zvládli sme to stretnutie veľmi dobre. V úvode sme dali rýchlo dva góly a to nás potom upokojilo. Dobre sme kombinovali, súpera sme do vážnejšej šance nepustili, dali sme tri góly a mali ešte ďalšie príležitosti. Zápas sa nám jednoducho vydaril. Podali sme ako tím veľmi dobrý výkon, nebol hráč ku ktorému mám pripomienky." 
 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies