Česko zdolalo Kazachstan a je v 1/4-finále

NETKY.SK • 14 Máj 2016, 07:42 • 2 min
Česko zdolalo Kazachstan a je v 1/4-finále

MOSKVA - Hokejisti Česka si ako prví zaistili miestenku vo štvrťfinále 80. MS v Rusku. Vo svojom piatom zápase potvrdili pozíciu favorita a zvíťazili nad Kazachstanom 3:1. Zverenci Vladimíra Vůjtek sú so 14 z 15 možných bodov na čele A-skupiny. Jediný bod stratili po nájazdovom triumfe s Lotyšskom. Kazachstan je s dvomi bodmi posledný v skupine.

slovakia

left justify in out

Česi odohrajú ďalší zápas v nedeľu 15. mája o 15.15 SEČ proti Dánsku, hokejisti Kazachstanu budú hrať už v sobotu o 19.15 h proti Lotyšsku.

 

A-skupina (Moskva):

Česko - Kazachstan 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Góly: 7. Plekanec (Pastrňák, Červenka), 43. Plekanec (Pastrňák), 59. Kousal (Birner, Řepík) - 56. Dawes (Boyd, Triasunov). Rozhodcovia: Gebei (Maď.), Mayer (USA) – Nieminen (Fín.), ŠEFČÍK (SR), vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 8234 divákov.

Zostavy:

Česko: Francouz – Jeřábek, Jordán, Šimek, Kolář, Kundrátek, Kempný, Doudera – Pastrňák, Plekanec, Červenka – Birner, Kovář, Řepík – Kašpar, Zohorna, Kousal – Filippi, Koukal, Jarůšek – Zaťovič

Kazachstan: Kolesnik - Triasunov, Semjonov, Savčenko, Lipin, Korabejnikov, Lakiza, Lobanov, Kairov - Bochenski, Boyd, Dawes - Krasnoslobodcev, Ivanov, Rymarev - Puškariov, Solarjov, Markelov - Grents, Panšin

 

Českí reprezentanti išli do zápasu ako favoriti a svoju úlohu v prvej tretine potvrdili, keď súpera prevýšili herne i strelecky (16:6). O úvodný gól sa postaral v 7. minúte Plekanec. Prvý zásah mu síce rozhodcovia neuznali pre údajný ofsajd, no druhý o pár sekúnd neskôr už platil. Pastrňák vypálil od modrej a český kapitán dorazil puk do siete - 1:0. Viac z hry mali Česi aj v ďalšom priebehu úvodnej časti, no gól už nepridali.

 

Prostredné dejstvo bolo oveľa vyrovnanejšie a aj Kazachstan si vypracoval viacero šancí. Vyrovnať mohol v 33. minúte pri vlastnom oslabení, no prečíslenie nedotiahol do úspešného konca. Česi udreli opäť v 43. minúte a opäť sa presadil Plekanec, ktorý z pravého kruhu prestrelil Kolesnika.

 

Prvú polovicu tretej tretiny hrali vo veľkej pohode a kontrolovali priebeh, no v druhej časti začali robiť chyby a súperi sa dostali do niekoľkých dobrých šancí. V 56. minúte prišla ukážková akcia Boyda s Dawesom a druhý menovaný znížil na 2:1. Česi si však situáciu ustrážili a v 59. minúte uzavrel skóre do prázdnej bránky Kousal.

 

hlasy /IIHF, idnes.cz/:

Jan Kolář, obranca ČR: "Po včerajšom zápase to bolo pre nás náročné, ale príliš sme sa netrápili tým, že to trvalo tak dlho, kým sme zápas rozhodli. Na takýchto turnajoch jednoducho musíte vybojovať víťazstvo, aj keď nehráte pekne. Mali silnú prvú lajnu a boli silní v presilovkách."

 

Tomáš Plekanec, útočník, kapitán a strelec dvoch gólov ČR: "Nehrali ako outsider, hrali dobre. Boli veľmi nebezpeční v presilovkách a mali ich dosť. Nebol to vôbec jednoduchý zápas. Prvý gól bola dorážka, dal som tam hokejku a padlo to tam. Pri druhom som dostal nahrávku od Pastrňáka a proste som to tam z voleja napálil."

 

Pavel Francouz, brankár ČR: "Včera nám tam padli krásne góly, dnes to tak nešlo, no berieme tri body a to je super. Verím, že góly sme si schovali na ďalšie zápasy."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies