Česko zažilo znova najteplejší deň roka, namerali až 39,8 stupňa Celzia

NETKY.SK • 9 August 2015, 09:01 • 2 min
Česko zažilo znova najteplejší deň roka, namerali až 39,8 stupňa Celzia

PRAHA - Horúčavy v Česku vystúpili dnes takmer na 40 stupňov.

slovakia

left justify in out

Na dvoch miestach - v Řeži a Dobřichoviciach pri Prahe - meteorológovia namerali 39,8 stupňa Celzia. Sobota tak prekonala o pol stupňa piatkový rekord a stala sa najteplejším dňom roka 2015 v Českej republike, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).


V Karlových Varoch dnes podvečer blesk počas krátkej prudkej búrky zabil ženu v záhradkárskej kolónii. Záchranná služba privolaná jej manželom po príjazde na miesto konštatovala, že jej zranenia neboli zlučiteľné so životom.


V Česku dnes boli väčšie horúčavy ako v Stredomorí.


Rekordy padli na väčšine staníc, ktoré merajú teploty už vyše 30 rokov, absolútny český rekord 40,4 stupňa z 20. augusta 2012 však odolal, uviedol Český rozhlas. Historický teplotný rekord vtedy namerali v Dobřichoviciach.


Veľmi vysoké teploty od 33 do 37 stupňov prinesie podľa predpovedi aj budúci týždeň. Jaroslav Rosa z ČHMÚ v rozhovore s Českým rozhlasom nevylúčil, že niekde budú atakovať až 39 stupňov.
Česká televízia uviedla, že podľa dlhodobej predpovedi by teploty okolo 30 stupňov mali vydržať až do septembra.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies