Česko zasiahnu po horúčavách dva dni búrok s krupobitím a silným vetrom

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 09:20 • 2 min
Česko zasiahnu po horúčavách dva dni búrok s krupobitím a silným vetrom

PRAHA - Celú Českú republiku zasiahnu v nasledujúcich dvoch dňoch silné búrky v dôsledku horúčav. Meteorológovia varujú pred lokálnymi prívalovými dažďami s krupobitím a silným vetrom. Informácie dnes priniesol spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

V Čechách nastanú intenzívne búrky už počas pondelka, na niektorých miestach ich bude sprevádzať prudký dážď s krúpami a vetrom, ktorý môže dosahovať rýchlosť až 72 kilometrov za hodinu. V utorok 8. júla sa búrky presunú na východ Čiech a nad Moravu.

 

Meteorológovia očakávajú, že v pondelok popoludní sa teploty vyšplhajú až na 33 stupňov Celzia, iba na západe Čiech to bude menej - okolo 27 stupňov Celzia. Na horách vo výške 1000 metrov bude teplota o niečo nižšia, podľa predpokladov dosiahne 25 stupňov.

 

Odborníci v tomto čase prázdnin a dovoleniek upozorňujú, aby sa ľudia vyvarovali nadmernej záťaži a dbali na pitný režim, ako informoval portál Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies