Česko zaplavili nepravé pracie gély Persil, prípadom sa už zaoberá polícia

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 18:16 • 2 min
Česko zaplavili nepravé pracie gély Persil, prípadom sa už zaoberá polícia

PRAHA - V menších "kamenných" obchodoch, ale aj večierkach na území Českej republiky potvrdila séria kontrol colných úradov prítomnosť značného množstva falzifikátov pracích gélov značky Persil.

slovakia

left justify in out

Výrobcovi originálu tohto výrobku, nemeckej spoločnosti Henkel, ktorá sa vo veci už obrátila na políciu, vznikli škody v rádovo miliónoch Kč.
     

Informácie priniesol dnes internetový server iDNES.cz.
     

Spotrebitelia, sklamaní kvalitou zrejme podomácky vyrobených napodobenín, takisto prispeli k odhaleniu nepravého produktu, ktorý už colné úrady zaistili.
     

Zástupkyňa výrobcu pre médiá Lidija Erlebachová potvrdila, že napodobeniny sa do veľkých predajní a obchodných reťazcov nedostávajú. Je to podľa jej slov najmä problém malých predajcov, ktorí však tvoria v sfére predaja pracích prostriedkov takmer tretinu trhu (30 percent). Tí často naletia lacnejšej ponuke, vyplynulo z jej slov.
     

Henkel upozornil, že originálu nezodpovedá obvykle ani dizajn obalov, a vyzýva spotrebiteľov, aby si radšej overili podobu aktuálnych produktov, pretože falšovatelia obvykle využívajú staršie verzie obalov. Originálne produkty možno vidieť v reklamných šotoch, ale aj na webových stránkach výrobcu alebo značky Persil, upozornila manažérka marketingu divízie pracích a čistiacich prostriedkov Henkel ČR Jana Očadlíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies