Česko vyšle do Iraku poľný chirurgický tím a inštruktorov

NETKY.SK • 20 Október 2016, 14:12 • 2 min
Česko vyšle do Iraku poľný chirurgický tím a inštruktorov

PRAHA - Česká republika pošle do Iraku poľný chirurgický tím a inštruktorov výcviku. Schválila to dnes Dolná snemovňa českého parlamentu. Nasadenie už odobril aj Senát.

slovakia

left justify in out

Za hlasovalo 134 poslancov zo 152 prítomných, proti nebol nikto.

 

"Prvých šesť mesiacov bude bez rotácie v Iraku pôsobiť poľný chirurgický tím," opísal nasadenie minister obrany Martin Stropnický (ANO). Tím má mať sedemnásť členov, od decembra bude vo vojenskej nemocnici amerického námorníctva, ktorá je umiestnená približne 70 km južne od Mósulu.

 

V lekárskom tíme budú chirurgovia, anestéziológ, sestry, zdravotnícky manažér a logistik. Tím bude vybavený len osobnými zbraňami. Zdravotnícky materiál zabezpečí americká nemocnica. "Od júna budúceho roka by mali v Iraku pomáhať ženijní inštruktori. Do misie sa zapojí do 30 osôb a mala by vyjsť maximálne na 160 miliónov korún," spresnil minister. Náklady bude hradiť ministerstvo obrany zo svojho rozpočtu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies