Česko už zrušilo opatrenia na hraniciach s Bavorskom

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 11:02 • 2 min
Česko už zrušilo opatrenia na hraniciach s Bavorskom

PRAHA/MNÍCHOV - Česká polícia už odvolala kontroly na česko-bavorských hraniciach, ktoré v noci nadnes nariadila kvôli útoku v mníchovskom nákupnom centre, informuje Český rozhlas (ČRo).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Útočníkom bol 18-ročný Nemec iránskeho pôvodu, ktorý zabil deväť ľudí a potom aj sám seba. Do nemocnice bolo prevezených 16 zranených.

 

"Vrátili sme sa k nastavenému režimu, ktorý polícia mala po útokoch v Bruselu. Teda zvýšenej kontrole v miestach s väčšou koncentráciou osôb, ako sú obchodné centrá, nádražia, letiská. Opatrenia na štátnych hraniciach však boli zrušené," povedal pre ČRo hovorca policajného prezídia Jozef Bocán.

 

České ministerstvo zahraničných vecí dnes uviedlo, že medzi obeťami útoku v Mníchove nie sú podľa informácií nemeckej polície českí občania. Nemecká polícia teraz vyšetruje, či išlo o teroristický útok, alebo čin šialenca, vysvetľuje ČRo.

 

"A nemáme ani nijaké správy o tom, že by medzi zranenými bol niekto z Českej republiky," povedal Českému rozhlasu generálny konzul v Mníchove Milan Čoupek.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona