Česko už má najmenej 12 obetí chrípkovej epidémie

NETKY.SK • 14 Január 2013, 12:44 • 2 min
Česko už má najmenej 12 obetí chrípkovej epidémie

Česko už má najmenej 12 obetí chrípkovej epidémie - Svet Už najmenej 12 ľudí zomrelo v Českej republike na komplikácie spojené s chrípkou. Odborníci súčasnú situáciu považujú za epidémiu, informoval dnes server iDNES.

slovakia

left justify in out

imgUž najmenej 12 ľudí zomrelo v Českej republike na komplikácie spojené s chrípkou. Odborníci súčasnú situáciu považujú za epidémiu, informoval dnes server iDNES.cz.

Zatiaľ poslednou obeťou chrípky od začiatku tohtoročnej sezóny sa stal 90-ročný muž, ktorý v sobotu zomrel na ARO oddelení nemocnice v západočeskom Chebe.

Muža hospitalizovali vo štvrtok na internom oddelení a po zhoršení stavu ho previezli na ARO, kde ležia ešte ďalší dvaja pacienti s tou istou diagnózou. 

České ministerstvo zdravotníctva za minulý týždeň zaregistrovalo 1391 prípadov akútnych respiračných opatrení na 100.000 obyvateľov. Oproti poslednému predvianočnému týždňu to znamená zvýšenie chorobnosti o 100 prípadov na 100.000 obyvateľov. 

Podľa odborníkov možno situáciu hodnotiť ako chrípkovú epidémiu, vzhľadom na významný vzostup výskytu chrípke podobných ochorení a tiež počtu závažných prípadov chrípky, ktoré si vyžiadali intenzívnu liečbu. 

Do piatku v celej ČR zaznamenali celkovo 80 takýchto prípadov. Žiaden z pacientov, u ktorého došlo k vážnym komplikáciám alebo úmrtiu, nebol očkovaný proti chrípke.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies