Česko-slovenský policajný tím odhalil dvojicu zlodejov áut zo Slovenska

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 14:20 • 2 min
Česko-slovenský policajný tím odhalil dvojicu zlodejov áut zo Slovenska

HODONÍN - Tímu policajtov z Českej a Slovenskej republiky sa podarilo zadržať dvojicu Slovákov, ktorá sa zameriavala na krádeže osobných automobilov na území oboch krajín. Informovali o tom dnes na tlačovej konferencii kriminalisti z Hodonína.

slovakia

left justify in out

Podľa stránky policie.cz sa mala dvojica Slovákov vo veku 23 a 25 rokov zameriavať predovšetkým na krádeže vozidiel značky Škoda Octavia, v menšej miere aj na model Škoda Superb či na automobily zančiek Volkswagen a Ford.
     

Polícia dvojici kriminálnikov pripisuje krádeže, resp. pokusy o krádež celkom 33 vozidiel, z toho ôsmich na území Slovenska a 25 v susednej Českej republike. Automobily ukradnuté v ČR muži predávali na slovenskom trhu a naopak.
     

Dvaja Slováci začali páchať trestnú činnosť v júni 2014 v okresoch Juhomoravského kraja a na Slovensku. Pokračovali v nej až do vlaňajšieho decembra, keď ich slovenskí policajti zastavili na území SR v kradnutej Škode Octavia.
     

Celková škoda, ktorú páchatelia spôsobili odcudzením osobných automobilov na území ČR, sa vyšplhala na 2,5 milióna českých korún (vyše 91.000 eur). Škoda za ďalších 400.000 českých korún (takmer 14.600 eur) vznikla pri pokusoch o krádeže.
     

Polícii sa dosiaľ podarilo vypátrať päť z vyše 30 ukradnutých automobilov. Oboch páchateľov stíhajú pre trestné činy krádeže, poškodenia cudzej veci a neoprávnené užívanie cudzej veci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona